پرورش شترمرغ یک فعالیت تجاری بسیار پر سود محسوب می شود که میتواند در هر نقطه از جهان انجام شود. شترمرغ ها سریع رشد می کنند و محصولات با ارزشی مانند گوشت، تخم، چرم و پر تولید می کنند. شترمرغ یک پرنده بزرگ و مقاوم است که می تواند در شرایط آب و هوایی گوناگونی پرورش یابد. گوشت، تخم، پوست و پر شترمرغ ارزش دارای ارزش اقتصادی بسیار بالایی می باشد و می تواند درآمد بسیار بالایی برای پرورش دهندگان این پرنده فراهم سازند. شترمرغ ها جزو حیوانات گرمسیری می باشند و برای پرورش آنها می بایست آب و هوای معتدل و دمای مناسب وجود داشته باشد. برای پرورش شترمرغ دمای هوا میبایست بین 16 الی 34 درجه باشد. شترمرغ ها به فضای باز و نسبتا بزرگی به عنوان و چراگاه نیاز دارند.
انواع روش پرورش شترمرغ
پرورش این نوع پرنده دارای سه روش مختلف می باشد که هریک از آنها دارای مزایا و معایب و همچنین نکات خاصی می باشد که در ادامه هر یک را بررسی خواهیم کرد :
- پرورش شترمرغ در سیستم نیمه باز
- پرورش شترمرغ به روش سیستم باز
- پرورش شترمرغ در سیستم بسته
- پرورش شترمرغ در سیستم نیمه باز : شترمرغ ها در این روش در فضای باز و بدون معلوم کردن حد و حدود در چرا و حرکت مورد پرورش قرار داده میشوند. این روش پرورش، مناسب مکان هایی می باشد که دارای آب و هوای معتدل و فضای بزرگ برای چرای شترمرغ ها می باشند.
مزایا پرورش در سیستم نیمه باز :
- کمتر شدن هزینه ساخت و نگهداری سالن پرورش شتر مرغ
- بیشترکردن و افزایش کیفیت گوشت
- کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلف
معایب پرورش در سیستم نیمه باز :
- نیاز به فضای نسبتا زیاد
- احتمال تلف شدن شترمرغها در اثر عوامل طبیعی مانند سرما، گرما بیش از حد وحتی باد شدید
- احتمال سرقت شترمرغها توسط افراد
- حمله حیوانات درنده و وحشی
- پرورش شترمرغ به روش سیستم باز : شترمرغ ها در این روش در یک فضای باز پرورش داده میشوند، اما در شبها به سالن پرورش منتقل میشوند. این روش پرورش شترمرغ مناسب مناطقی است که دارای آب و هوای سرد در زمستان هستند.
مزایا این روش :
- کم شدن احتمال تلف شدن و از بین رفتن شترمرغها در اثر سرما و گرمای شدید
- احتمال سرقت شترمرغها از بین بین رود
معایب این روش :
- نیاز به سالن پرورش
- افزایش هزینههای ساخت و نگهداری سالن پرورش
- پرورش شترمرغ در سیستم بسته (سالن پرورش) : در این روس پرورش، شترمرغها در طول سال در یک سالن پرورش که دارای شرایط مناسب می باشد، نگهداری میشوند. این روش پرورش شترمرغ مناسب مناطقی می باشد که در زمستان دارای آب و هوای سرد و در تابستان گرم و مرطوب می باشند.
مزایا :
- کاهش خطر تلف شدن شترمرغها در اثر سرما و گرمای شدید
- کاهش احتمال سرقت شترمرغها
- کنترل بیماریها
معایب :
- افزایش هزینههای ساخت و نگهداری سالن پرورش
- کاهش کیفیت گوشت شترمرغ
پرورش شتر مرغ گوشتی
گوشت شترمرغ در ایران و سایر کشورهای جهان بازار فروش نسبتا خوبی را دارا می باشد. پرورش دهندگان این پرنده مقوی و پر از مزایا می توانند محصولات خود را به صورت مستقیم یا از طریق واسطه ها به بازار هدف عرضه نمایند و به فروش برسانند.
پرورش شترمرغ گوشتی یکی از روش های پرورش پر سود دیگر می باشد که شروع به آن مستلزم دانستن یکسری نکات می باشد :
- انتخاب نژاد مناسب : برخی از نژادهای شترمرغ گوشتی می باشند که نسبت به دیگر نژادها، گوشت تقریبا بیشتری تولید مینمایند.
- مدیریت درست تغذیه : مدیریت تغذیه این پرنده محبوب در پرورشش بسیار مهم میباشد. پرورش دهندگان میبایست از مکمل های با کیفیت و متعادل برای تغذیه شترمرغ ها استفاده نمایید.
مزایای استفاده گوشت شتر مرغ
- سرشار از پروتئین : گوشت شترمرغ پر از پروتئین مفید می باشد. پروتئین برای رشد و ترمیم بافت های بدن عنصری بسیار ضروری محسوب مب شود.
- ویتامین ها و مواد معدنی : گوشت شترمرغ دارای ویتامین های A، B12، D، و E و برخی مواد معدنی همچو آهن و روی می باشد. این مواد مغذی برای سلامتی سیستم ایمنی، عصبی، و قلبی عروقی بسیار مفید می باشند.
- کم شدن احتمال ابتلا به بیماری های قلبی : گوشت شترمرغ دارای چربی مخرب کمتری نسبت به دیگر گوشت های موجود در بازار می باشد. چربی اشباع شده نوعی از چربی های بسیار مخرب می باشد و یکی از عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی هم همین نوع چربی است.
- بهتر کردن عملکرد سیستم گوارش : گوشت این تخمگذار محبوب دارای فیبر زیادتری نسبت به دیگر گوشت ها است. فیبر برای بهبود سیستم گوارش مفید است و می تواند به بهبود هضم و کاهش خطر ابتلا به یبوست کمک بسیار شایانی نماید.
- کاهش خطر ابتلا به سرطان : گوشت شترمرغ حاوی آنتی اکسیدان است که می توانند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک های بسیار زیادی نماید.
نظر دهید