کشاورزی ارگانیک کشاورزی ارگانیک با عنوان کشاورزی جایگزین یا کشاورزی پایدار نیز یاد می شود. کشاورزی ارگانیک مجموعهای از روشهای زراعی است که به جای استفاده از ورودیهای مصنوعی و حتی سمی، از طریق مدیریت اکوسیستم طبیعی...
بیشتر ...
کشاورزی مدرن
۱۴۰۲/۰۳/۱۶
کشاورزی ارگانیک کشاورزی ارگانیک با عنوان کشاورزی جایگزین یا کشاورزی پایدار نیز یاد می شود. کشاورزی ارگانیک مجموعهای از روشهای زراعی است که به جای استفاده از ورودیهای مصنوعی و حتی سمی، از طریق مدیریت اکوسیستم طبیعی...
بیشتر ...
کشاورزی ارگانیک با عنوان کشاورزی جایگزین یا کشاورزی پایدار نیز یاد می شود. کشاورزی ارگانیک مجموعهای از روشهای زراعی است که به جای استفاده از ورودیهای مصنوعی و حتی سمی، از طریق مدیریت اکوسیستم طبیعی روی رشد مواد غذایی تمرکز میکند.
کشاورزی زیستی یا کشاورزی ارگانیک مدلی از کشاورزی است که در آن از روش ها و تکنیک هایی استفاده می شود که تامین محصولات کشاورزی با استفاده از منابع طبیعی و محصولات بیولوژیکی را در اولویت قرار می دهد. در کشاورزی ارگانیک از کودهای مصنوعی، سموم کشاورزی یا هر گونه مواد شیمیایی سنتی که می تواند به سلامت عمومی و محیط زیست آسیب برساند، استفاده نمی کند.
انواع کودهای طبیعی مانند کود حیوانی و گیاهی، کمپوست و عناصر معدنی طبیعی در طول سال برای حفاظت و افزایش حاصل خیزی خاک در کشاورزی ارگانیک استفاده می شود. علاوه بر این، از روش های بیولوژیکی مانند استفاده از حشرات مفید، تناوب زراعی، گیاهان نگهبان و سایر محصولات طبیعی برای کنترل آفات و بیماری ها استفاده می شود.
در کشاورزی ارگانیک نیز توجه به سلامت و تندرستی حیوانات حائز اهمیت است. دامپروری مصرف آنتی بیوتیک ها و هورمون های رشد را کاهش می دهد و شرایط خوبی را برای رشد و نمو حیوانات فراهم می کند.
کشاورزی ارگانیک بر اصولی مانند حفاظت از تنوع زیستی، کاهش آلودگی محیط زیست، حفاظت از منابع آب و خاک، حفظ سلامت انسان و تولید محصولات سالم تاکید دارد. همچنین این سیستم کشاورزی به دلیل عدم استفاده از سموم و مواد شیمیایی می تواند مزایای سلامتی برای مصرف کنندگان داشته باشد.
در واقع کشاورزی ارگانیک با هدف پرهيز از سموم ، کودهای شیمیایی، تنظيم كنندههای رشد و مواد افزودنی خوراک دام مضر و مصنوعی است.
در این نوع کشاورزی از منابع طبیعی مانند کود حیوانی و گیاهی برای حفظ حاصلخیزی خاک استفاده می شود و از آفات و بیماری ها با استفاده از روش های طبیعی مراقبت می شود. همچنین در کشاورزی ارگانیک حیوانات در شرایط طبیعی پرورش داده می شوند و از آنتی بیوتیک و هورمون رشد استفاده نمی شود. با این روش سعی در تولید محصولات سالم و با کیفیت و حفظ محیط زیست و بهداشت عمومی دارند.
تفاوتهای اصلی بین کشاورزی ارگانیک و کشاورزی سنتی در استفاده از مواد و روشهای کشاورزی، و تأثیر آنها بر محیط زیست قرار دارد. در ادامه، در زیر به چند تفاوت اشاره خواهیم کرد:
کشاورزی ارگانیک نقش مهمی در تضمین امنیت غذایی تمامی جوامع دارد. در زیر به بخشی از تاثیر این روش کشاورزی بر امنیت غذایی اشاره شده است:
به طور خلاصه، کشاورزی ارگانیک با تولید محصولات سالم تر، حفظ تنوع زیستی، مدیریت پایدار منابع، نقش مهمی در امنیت غذایی جوامع ایفا میکند.
نظر دهید